Daarom

 Esther's Kapsalon

  • Professionals in hairextensions
  • Hairextensions abonnement
  • Garantie op behandelingen
  • Hairextensions op voorraad
  • Advies en treatment in 1 afspraak

Kathleen

Naar aanleiding van de wensen en ideeën van mijn klant, waarbij altijd ruimte is voor overleg, kom ik tot een advies. Daarom vind ik het ook zeer belangrijk om goed naar mijn klanten te luisteren. Het volgen van trainingen is en blijft hierin van groot belang. Ik wil dan ook graag op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de breedste zin van het woord, om het uiteindelijke doel met mijn klant te behalen.

De inrichting en uitstraling van de salon zijn mede bepalend voor de sfeer en kwaliteit, wat moet resulteren in het feit dat mijn klant tevreden de deur uitgaat, maar uiteindelijk ook weer met veel plezier terugkomt!

Dat is waar je het voor doet, en het mooie van mijn vak…..het kappersvak!!

Esther

in 2006 ben ik begonnen met mijn kapsalon, en was 3 dagen per week geopend. In de loop van de jaren ben ik gegroeid naar 6 openingsdagen, inclusief 2 koopavonden en zijn Kathleen, en later Wendy, mijn collega’s geworden.

Met veel enthousiasme en plezier heb ik mijn kapsalon gemaakt zoals hij nu is. Uiteindelijk kom je dan voor de keuze te staan wat te gaan doen met je kapsalon, uitbreiden, doorgroeien, ander pand? Nee, ik blijf vasthouden aan datgene waar ik mezelf goed bij voel en wat bij mij en mijn klanten past. Op deze manier kan ik mijn kapsalon blijven onderscheiden en ontwikkelen in kwantiteit, continuïteit en het belangrijkste….. kwaliteit.

Dat is waar ik voor sta en waar ik volledig voor ga!

Wendy

Vanaf 2014 ben ik werkzaam bij Esther's Kapsalon. Uiterlijke verzorging vind ik belangrijk en dat wil ik graag delen met mijn klanten. Tot het perfecte kapsel komen is dan ook mijn grote uitdaging en daarin zijn communicatie, trainingen en ontwikkelingen volgen in onze branche erg belangrijk.

Een mooi voorbeeld hiervan is Greath Lenghts! Een nieuw kapsel, haarverdichting, ander kleurtje of het vertrouwde kapsel, het gaat erom dat mijn klant het gevoel heeft dat ze er weer tegen aan kan en er een tevreden en warm gevoel aan overhoudt.

Als ik mijn motto “als je haar maar goed zit, dan zit je ook lekker in je vel” kan creëren, dan ben ik tevreden en gaat mijn klant tevreden de deur uit, uiteraard in de hoop ze weer een volgende keer te mogen begroeten!